artikel

Vänstern i Jönköping växer

Nya medlemmar strömmar till Vänsterpartiet i en takt vi inte är vana vid. Fler har tröttnat på marknadsexperiment, avregleringar och ökade klyftor. Nu trappar vi upp i kampen för ett rättvisare Jönköping!

Vänsterpartiet i Jönköping har fått över 50 nya medlemmar i år! 

Tillsammans satte vi stopp för marknadshyrorna som påtagligt skulle ha drabbat tre miljoner svenskar med höjda hyror och upphävt det nuvarande förhandlingssystemet. Detta samtidigt som det inte hade lett till att fler bostäder byggts. Det blev en påminnelse för många att politik rör vår vardag. Vänsterpartiet gjorde skillnad och vi stod för vårt ord. Och helt avgörande var ett gott samarbete med Hyresgästföreningen.

Vänsterpartiet i Jönköping räknar med att bli större och få mer inflytande efter valet. Vår ambitiösa politikerutbildning lockar många nya och gamla medlemmar i olika åldrar. Det bådar gott för en framtid där det kan bli fler stolar att fylla. Att engagera sig politiskt innebär en del jobb men är också givande och lärorikt och en möjlighet att förändra världen och göra någonting för andra.

Att engagera sig politiskt innebär en del jobb men är också givande och lärorikt och en möjlighet att förändra världen och göra någonting för andra.

I våra olika arbetsgrupper i partiet möts kamrater som är intresserade av samma frågor och gör verkstad av de idéer som kommer fram ur deltagarnas erfarenheter och ur de kunskaper de inhämtar. En direkt väg att påverka vilka frågor Vänsterpartiet ska driva. Och en hel del blir också verklighet!

Mjölkafållan i Huskvarna har fått en litterär trappa efter Vänsterpartiets förslag. Här synliggörs den lokala kulturskatten!

För Vänsterpartiet gör avtryck i Jönköping. Våra genomförda förslag om kolloverksamhet för äldre och en litterär trappa målad med bokryggar från verk av lokala författare har fått positiv uppmärksamhet och nominerades nyligen till ett europapris för god politisk innovation. Och nu kraftsamlar Jönköping mot prostitutionen, tack vare en motion från Vänsterpartiet.

Vi fick förra året igenom en satsning på skolsocionomer som arbetar i grundskolan med att få elever med hög frånvaro tillbaka till skolarbetet. Eleven får hjälp att reda ut sin situation och läraren mer tid till att vara just lärare. Den styrande koalitionen tyckte det föll så bra ut att de i år självmant väljer att utöka med ännu fler.

Engagera dig du med och bli en del av en växande rörelse! Vi gör skillnad!

Johan Tiger, ordförande Vänsterpartiet Jönköping

Dela den här sidan:

Kopiera länk