artikel

Lär känna våra kandidater

Varför kandiderar du i valet i Jönköping? 

Här är Vänsterpartiets nio första kandidater till Jönköpings kommunfullmäktige.

Julia Löf

Julia Löf 29 år, landsbygdsutvecklare, Strandängen

Jag vill vara med och bygga ett jämlikt, jämställt och hållbart samhälle i hela vår kommun där vi tillsammans tar hand om varandra och vår planet. Vi är rösten för allas lika värde och rättigheter.

Pontus Pfeiffer 40 år, folkbokföringshandläggare, Öxnehaga

För mig är klimatet den helt avgörande politiska frågan för vår planets framtid och kommande generationers livsvillkor. Frågor som ligger mig varmt om hjärtat är hållbart resande, giftfria miljöer och rätten till rent vatten.

Alexandra Lann 27 år, kulturprojektledare, Öxnehaga

Stärk föreningslivet! En värdefull fritid stärker hela kommunens välmående. Folkbildning och gemenskap är grundpelare för ett rättvist och demokratiskt samhälle. Ge alla chansen att veta hur de kan påverka och föra sin egen talan! 

Kristoffer Wolke

Kristoffer Wolke 46 år, praktiksamordnare, Östra Centrum

Vill du ha ett rättvist samhälle så är du vänsterpartist. Det är bara Vänsterpartiet som tar kampen för att skapa trygga jobb, för allas lika värde och har en plan för att lösa klimatomställningen.

Carin Wiberg

Carin Wiberg 66 år, socionom, Norrahammar

Jag vill bidra till ett Jönköping som är bra att leva i – för alla! Goda villkor för barn och ungdomar, jämställdhet och kampen mot våld i nära relationer är frågor som ligger mig särskilt varmt om hjärtat.

Tommy Andersson 69 år, f d idrottsadministratör, Torpa

Jag vill jobba för att ge bra förutsättningar för våra ideella föreningar. Kulturen och idrotten bör få en mer framträdande roll i vårt samhälle. Jag värnar också de äldre och vill att de ska ha en trygg och värdig ålderdom.

Johanna Bergström 43 år, lektor, Strandängen

Mitt politiska engagemang grundar sig i mitt intresse för social rättvisa, internationell solidaritet och miljöfrågor. Jag vill arbeta aktivt för inkludering av människor oavsett ursprung. 

Thony Kankare 51 år, skolledare, Östra Centrum

Jag brinner för skolfrågor och särskilt skolans kompensatoriska uppdrag som utgör fundamentet i ett framtida samhällsbygge. Det är för viktigt för att komma att handla om chimären valfrihet. 

Daniel Lundberg

Daniel Lundberg 46 år, stödbiträde, Västra Centrum

Som boende i centrala Jönköping och anställd inom funkisomsorgen vill jag verka för kommunen som en attraktiv arbetsgivare samt för ett grönare, levande centrum där människor tar plats framför bilen.

Dela den här sidan:

Kopiera länk